Novo rešenje za uštedu od 2.000 litara goriva godišnje po kamionu

Poštovani,

Hegelmann Ekpress testira novi membranski sistem sa pet prikolica i nada se da će uštedeti preko 10.000 litara goriva za godinu dana. Smanjeni otpor vazduha koji obezbeđuje poseban sistem membrana može uštedeti do 1,8 litara goriva na 100 kilometara, tvrdi proizvođač inovacije, Betterflov.

Da bi značajno smanjila potrošnju goriva i emisiju CO2, međunarodna transportna i logistička kompanija Hegelmann oprema pet svojih prikolica posebnim aero sistemima Betterflov-a. Očekuje se da će smanjeni otpor vazduha uštedeti do 1,8 litara goriva na 100 kilometara. Uz prosečnu kilometražu od 120.000 kilometara godišnje, ovo rezultira uštedom od preko 2.000 litara godišnje za svako od 5 opremljenih vozila.

Hegelman testira sveobuhvatni paket koji se sastoji od membrane podvozja (LovFLOV), poklopca za zaštitu podvozja (LovFLOV Shape), letvice za pregradu prikolice (HighFLOV) i automatskog sistema zadnjeg krila (RearFLOV ). Da bi se uštedelo što je moguće više goriva, ova tehnologija će se uglavnom koristiti u transportu na velike udaljenosti. Komponenta LovFLOV proteže se skoro preko celog podvozja. Nosači na zadnjoj šasiji i prednjim potpornim nogama zatežu membranu i zatežu je u glatki oblik, optimizujući protok ispod karoserije. Pored toga, komponente LovFLOV Shape pokrivaju zadnju zaštitu podvozja. Obe komponente su izuzetno robusne i ne zahtevaju održavanje, objašnjava proizvođač. HighFLOV sistem obezbeđuje optimalan protok vazduha u zadnjem delu. On se koristi za koordinaciju protoka vazduha ispod karoserije i krova. Jaka turbulencija u zadnjem delu smanjena je potpuno automatskim sistemom zadnjih krila RearFLOV, koji se automatski otvara pri brzini od 60 km/h. Kao rezultat, u proseku se može uštedeti 1,8 litara goriva na 100 kilometara.

Svako dobro!

Nenad Jerosimić, sekretar Saveza
064/8104452

Bulevar Mihajla Pupina 147, Novi Beograd