Обавештење о одржавању Конференције у Министарству финансија „СЕФ и електронско евидентирање ПДВ”

Обавештавамо вас да се Привредна комора Србије обратила Министарству финансија са констатацијом да су се након објављивања Правилник о изменама и допунама Правилника о електронском фактурисању („Службени гласник РС“ бр.65/2024), којим је привреда добила детаљније инструкције за имплементацију одредби дефинисаним Законом о електронском фактурисању, јавиле нове недоумице и изазови код поступања приликом коришћења система електронских фактура.

Сходно томе, информишемо вас да је Министарство финансија на сајту www.efaktura.rs објавило информацију о организовању  Конференције: „СЕФ и електронско евидентирање ПДВ”

Упућен је позив представницима привредних субјеката, као и свим другим заинтересованим лицима да у четвртак 19. септембра 2024. године присуствују конференцији посвећеној електронском евидентирању пореза на додату вредност у систему електронских фактура.

Теме конференције биће:

·         Значај и сврха електронског евидентирања ПДВ;

·         Измене у Појединачној и Збирној евиденцији ПДВ;

·         Електронска евиденција претходног пореза;

·         Технички изазови евидентирања и њихово превазилажење;

·         Одговори на најчешћа питања корисника.

Конференција ће се одржати у просторијама Министарства финансија (Кнеза Милоша 20, Београд), 19. септембра од 14  до 16 часова.

Пријаву за присуство конференцији потребно је послати на адресу: konferencija.sef@mfin.gov.rs, навођењем имена, презимена, адресе електронске поште, телефона и привредног субјекта / установе / државног органа у коме радите.

Заинтересовани могу да до понедељка 16. септембра доставе своја питања која се односе на евидентирање ПДВ у СЕФ-у, користећи форму, како би учесници имали прилике да на самој конференцији одговоре на њих.

Најављено је да ће бити обезбеђен и видео пренос на интернет адреси која ће бити накнадно објављена за сва лица која нису у могућности да лично присуствују.

Питања из области Система електронског фактурисања која пристигну у Привредну комору Србије биће прослеђена Министарству финансија на разматрање.