Novi ZOBS – problemi u dosadašnjoj primeni i predlozi za nova zakonska rešenja ili izmene postojećih odredaba

Љубазношћу Привредне Коморе Србије користимо ову прилику да Вас обавестимо да је у току израда новог Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

С обзиром да је примена постојећег Закона o безбедности саобраћаја на путевима у пракси показала да постоји простор за нормативна унапређења, позивамо Вас да нам доставите уочене проблеме у примени и предлоге за нова решења, односно неопходне измене одредаба ЗОБС-а (и других повезаних закона), а који ће Привредној комори Србије дати смернице о ставовима привреде по питању овог прописа. Материјал са предлозима и сугестијама ће бити достављен Радној групи за израду Нацрта закона о безбедности саобраћаја на путевима.

У прилогу Вам достављамо текст важећег Закона о безбедности саобраћаја на путевима и документ у који је потребно унети коментаре, предлоге и сугестије на које треба обратити пажњу при изради новог ЗоБС-а.

Молимо да предлоге за израду новог прописа доставите најкасније до четвртка, 10. октобра 2024. године до 11.00 часова на е-mail: transport@stil.org.rs